İNSANLIK TARİHİNE İŞIK TUTAN BİR BİLİM ADAMI PROF. DR. SERDAR SEVİMLİ
Birkaç gün önce bir bayan misafirim tedavi olmak için gittiği Sağlık Ocağından bir Aile hekimi tarafından henüz konuşmasına bile fırsat verilmeden kapıdan kovalandığı günümüzde! Tüm insanlığa örnek olan bir bilim adamından bahs etmek istiyorum.
Dostluğu ve mütevazılığı ile bu kadar büyük bir bilim adamı olmak herkese nasip olur mu? Evet... Bilim ile gönül birliğini savunan ve tek başına bir ordu gibidir. Ne böbürlenmesi var ne de kibir!... Bilim adamı olmanın yanında gerçek bir gönül adamı!
Atatürk Üniversitesinin yetiştirdiği çok ender insanlardan önemli biri kişilik..
Bu bilim adamı birçok insanın tanıdığı tanımasa bile ismini duyduğu bu kişi?
Prof. Dr. Serdar Sevimli
Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Serdar Sevimli Serdar Sevimli, Bilim insanı olarak yeri geldiğinde Galilo’nun ifadesi olduğu gibi “yine de dünya dönüyor” diyen, Bruno gibi ölümü göze alacak kadar cesur olmayı bilen, yeri geldiğinde Edward Said gibi haksızlığa karşı çıkan bir bilim adamıdır.
Bilim İnsanı Hayta Dokunan Kişidir
Prof. Dr. Serdar Bilim insanı olarak hayata, yeri geldiğinde insana dokunmaktadır. Bilim insanı olarak, Bilim tarihinde öğrendiğimiz bilim insanlarının hiç biri küçük çıkarlarına yenik düşmeyen, vicdanı ile hareket eden, korku duvarı olmayan ancak çok ciddi etik değerleri olan kişilik.
Serdar hoca tanıdığım kadarı ile Çıkarları değil hakikat için ve objektiflik için çabalar var. Bir bilim insanı olarak kendine özgü özelliği ile farklı ve her türlü farklılığı da kişiliği ile ortaya çıkan en renkli simalardan birisidir.
Serdar Sevimli hocam bir bilim adamı olarak, insanının bilime yüklediği anlam bir yerde bilimsel yaşamındaki ilkelerinin de belirleyen ve akademik özgürlüğüne düşkün ve ondan taviz vermeyen bir kişilik olarak görüyorum.
“Bilim evrenseldir”. Bilim belirli bir sınıf, ırk, din ve zümrenin kullanımına hizmet etmeyen yalnızca insanlığa hizmet eder. Bilim etik değerlere sıkı sıkıya bağlıdır.
Bilgi çağında bilginin katlanarak çoğaldığı bir dünyada görüş ve düşüncelerini özgürce söyleyebilen, bu tür gerçekçi ve kişilikli bilim insanlarının Allah sayısını artırsın diyorum
Serdar Hoca Bir Kişilik Olgusudur
Bilim insanlığı aynı zamanda bir kişilik olgusudur. Salt bilimsel düşünme yeterliliklerine sahip olmak kişiyi bilim insanı yapmaz. Serdar Hoca Bilim insanı olarak bilimsel çalışmalarının da ötesinde, çağına karşı, insanlığa karşı görevlerini yerine getiriyor.
Bilim insanının temel bilimsellik ölçütü “içsel dürüstlüğüdür”. Serdar hoca herkesten önce kendi kendine karşı dürüst, Yaptığı bilimsel çalışmanın, etik değerlere uygun olup olmadığını bilen bir kişidir.
Sonuç olarak belirtmek istediğim asıl konu Ülkemizin insanlık ve bilim adına bu tür bilim insanı olan Serdar hocaya kısacası SERDARLARA Ülkemizin ihtiyacı var, özellikle serdar hocamı devletin veya üniversitenin yönetim kadrolarında görmeyi çok istediğimi belirtmek isterim.