Bu eğitim programı gerek resmi, gerekse özel kuruluşlarının çalışanlarına yönelik başlatılmıştı. Eğitim sonrası sertifika alınan eğitimin bu ayki konukları Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde görevli diş hekimi ve hemşireler ile Toprak Mahsulleri Ofisi, Veterinerlik Kontrol Enstitüsü ve NATO’da görev yapan teknik personeller ile Ziraat Fakültesi’nden bir öğretim elemanı oldu.
112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği İlk Yardım Eğitmenleri tarafından 112 Acil Komuta Merkezi Eğitim Salonunda 30-31 Ekim tarihleri arasında 25 kişiye verilmeye başlanan ilk yardım eğitimi sonunda, başarılı kursiyerlere yetkinlik sertifikası verildiği bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada ayrıca eğitimlerin diğer resmi kurum ve hastane çalışanlarına yönelik olarak, belirli aralıklarla devam edeceği de bildirildi.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, acil vakalara yönelik ilk yardımın bilinçli olarak yapılabilmesinin, hastayı hayatta tutabilmenin en önemli şartı olduğuna dikkat çekerek, verilen ilk yardım eğitimlerinin önemine dikkat çekti. Vançelik, acil durumlarda ilk birkaç dakikanın çok kritik bir önem taşıdığını ve ilk yardım uygulamalarının da bu yüzden hayati değere sahip olduğunu kaydederek, “ gerek diş tedavileri esnasında oluşabilecek acil durumlarda, gerekse diğer kurumlarda karşılaşılabilecek ilk yardım gereken hadiselerde 112 acil ambulansları gelinceye kadar hastaya ilk yardım uygulamaları yapılabilmesini son derece önemsiyoruz. 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimlik binamız ülkemizde sadece beş ilde bulunan küçük grupların eğitimine olanak tanıyan salonları ve il dışından gelen kursiyerlerimiz için de 20 kişilik misafirhane içermekte. Eğitim materyallerimiz de erişkin ve çocuk ilk yardım simülatörleri ve insan ile benzer yapıya sahip maketlerden oluşmakta. Bu bağlamda 30-31 Ekim 2014 itibariyle 25 kişilik bir gruba uygulamalı, sertifikalı ilk yardım eğitimi vermeye başladık. Eğitimlerimize bundan sonra da devam edeceğiz.” dedi.
YORUMLAR