Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) 11-14 Aralık 2014 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan dev bir “İş Zirvesi” düzenliyor.
Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK), 11-14 Aralık tarihlerinde Antalya’da dev bir iş zirvesine imza atıyor. Dünyada ve Türkiye’de büyük başarılara imza atmış, kendi alanlarında lider konumda olan sanayici, akademisyen ve işadamlarının tecrübelerini genç işadamlarına anlatacağı iş zirvesinde bir de mini fuar düzenlenecek.
BAKIŞ AÇISI ZENGİNLİĞİ YARATACAK
TÜGİK olarak bakış açısı zenginliği yaratacak kongrelere ağırlık vermek istediklerini belirten Genç Girişimci İşadamları Derneği Erzurum Şubesi (ERZURUMGİAD) Başkanı Mehmet Nuri Alim, “Gerçekleştireceğimiz bu iş zirvesiyle dünyadaki ve Türkiye’deki gelişimi, gelecekle ilgili olabilecek varsayımları öngörü olarak iş dünyasına kazandırmayı amaçlıyoruz. Tabi TÜGİK 10 bin üyesi olan büyük bir Konfederasyon. Türkiye’de çok başarılı, kendi sektöründe veya mesleğinde uluslararası segmentte başarılı olmuş insanları genç işadamlarıyla buluşturarak, başarı hikayelerini, projelerini, geleceğe bakış açılarını kültürel bir değişim olarak iş dünyamızın genç temsilcileri ile buluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.
ÖNGÖRÜ KONGRESİ OLACAK
2014 yılının çok yoğun bir seçim yılı olduğunu hatırlatan Alim, “Bu yoğun seçim yılının ardından 2015 yılında önemli bir genel seçim olacak. Bu seçimin yapılacağı yılda gerek küresel ekonomik ve siyasi gelişmeler, gerekse ülkemizdeki gelişmelerin Türkiye’de iş dünyası üzerinde yaratacağı etkileri tartışacağız. Bu kongre bir anlamda 2015 yılında iş dünyası için bir öngörü kongresi olacak. Ayrıca kongre içerisinde bir de sergimiz olacak. Mini bir fuar gibi gerçekleşecek olan sergide iş dünyası temsilcilerimiz ürettikleri ürünleri sergileyecekler. Bu sayede yaptıkları işleri üyelerimizle ve kamuoyuyla paylaşmış olacaklar” diye konuştu.
ATIL KAPASİTEDEN KURTULMALIYIZ
“2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için ürettiğimizi daha katma değerli bir hale dönüştürmemiz gerekiyor” diyen Alim, “Bir taraftan atıl kapasitede olan sektörlerde hala küçük ölçekli yatırımlar yapılıyor. Bu kaynak ve moral israfıdır. Bugün bu israf her sektörde yapılıyor. Özellikle maliyet anlamında kurulması kolay bütün sektörlerde atıl kapasite oluşmaya başladı. Otomotiv, beyaz eşya gibi teknoloji ihtiva eden büyük sektörler dünyayla rekabet edebiliyorlar ama bunun altındaki sektörlerde maalesef atıl kapasite gibi büyük bir sorun ortaya çıkmaya başladı. Bu atıl kapasiteler ekonomideki en büyük tehlikedir. Burada üretici haklarının devreye girip dünyayla rekabet edebilecek ölçekte yatırıma müsaade edilmelidir.
2023 hedeflerini çok önemsiyoruz. Bu hedeflere ulaşabilmemiz için Türkiye olarak yıllık yüzde 7-8 büyüme oranının altına inmememiz gerekiyor. O yüzden bugün yüzde 2-3 gibi konuştuğumuz büyümenin mutlaka yüksek oranlara çıkarılması gerekiyor. Bunun için de cari açıkla mücadele etmeliyiz. Cari açıkla ilgili de TÜGİK olarak farklı bir projemiz bulunuyor. Türkiye’nin en önemli akademisyenlerinden olan Dr. Can Fuat Gürlesel ile birlikte hazırladığımız bu projemizi de Ekim veya Kasım ayında kamuoyuyla paylaşmış olacağız” dedi.
YORUMLAR