ALİM Uyardı Havalar soğumadan tedbirinizi alın?

Kış aylarında yaz aylarına göre ilaçlamanın daha az olduğunu söyleyen Betis Genel İlaçlama Genel Koordinatörü Mehmet Nuri Alim, 'Sonbahara girmemizle birlikte bu geçiş aylarında, kar yağana kadar, ortalıkta da ki asıl sorun kemirgendir. Özellikle Erzurum' da 2023 – 2024 başlangıç ayından Şuana kadar büyük ölçü de bir kemirgen sorunu yaşanmaktadır.. Tarla faresi, sıçan gibi kemirgenler soğuktan sıcağa kaçan hayvanlardır. Özellikle yeni yerleşim yerlerinde hat safhada bir kemirgen sorunu yaşanıyor

Havalar soğumadan tedbirinizi alın?

Kış aylarında yaz aylarına göre ilaçlamanın daha az olduğunu söyleyen Betis Genel İlaçlama Genel Koordinatörü Mehmet Nuri Alim, “Sonbahara girmemizle birlikte bu geçiş aylarında, kar yağana kadar, ortalıkta da ki asıl sorun kemirgendir. Özellikle Erzurum’ da 2023 – 2024 başlangıç ayından Şuana kadar büyük ölçü de bir kemirgen sorunu yaşanmaktadır.. Tarla faresi, sıçan gibi kemirgenler soğuktan sıcağa kaçan hayvanlardır. Özellikle yeni yerleşim yerlerinde hat safhada bir kemirgen sorunu yaşanıyor. Havaların soğumasıyla birlikte, evlerin ve ortamın sıcak olması nedeniyle fareler anında evlerin içine kaçıyor” bu nedenle vatandaşların sorunlarla baş başa kalmamaları için biran önce tedbir almalarının gerektiğini söyledi.       

Kaloriferler yanmaya başladı, haşereler çoğaldı

Alim Sözlerine, “Bunun dışında havaların soğumasıyla beraber, kaloriferlerin yanmasıyla birlikte de evlerde hamam böcekleri diğer adlarıyla kalorifer böcekleri hareketlenmeye başlar” şeklinde devam eden Alim, “Kışın bu böcek türünün evlerde fazla görünmesinin en büyük nedeni sıcaktır” dedi.  2024 teki en büyük sorunlardan biriside Tahta kurudur “ Özellikle 2. el eşyalarda tahtakurusu daha fazla vardır” şeklinde konuşan Mehmet Nuri Alim, tahtakurusunun da özellikle öğrenci evlerinde ve yurtlarda olduğunu ve özel yurtlar devlet yurtları ayırt etmeden birçok yerde bununla karşılaştıklarını söyledi.

“Evlerin çatıları senede bir kez mutlaka ilaçlanmalı”

Son olarak evlerin çatı katlarının ilaçlanması konusuna değinen Alim, açıklamalarını, “Çatılarının ilaçlanması çok önemlidir. Sene de bir defa kesinlikle ilaçlanması gerekir, özellikle kuş yaşıyorsa. Çünkü kuşların çoğu kene oluşturur. Tabi bunların hepsi zehirli keneler değildir. Ancak yine de insana zarar veren böceklerdir” şeklinde sonlandırdı.